Ako uchovať zeleninu dlhšie čerstvú a vyhnúť sa tak zbytočnému plytvaniu?

Prevažnú časť nášho odpadu tvorí práve ovocie a zelenina. Aby sme ich nemuseli nakupovať často, minimalizovali plytvanie a užili si čerstvú zeleninu čo najdlhšie, môžeme používať Vrecká na uchovávanie zeleniny.

Vrecká z biobavlny a bambusového froté značky Tierra Verde, ktoré sú nielen ušité, ale aj kompletne utkané v Českej republike, sú unikátnou vreckovou pivnicou. Bambusové froté vyniká schopnosťou viazať vodu a vďaka tomu sú vrecká skvelé na uchovávanie čerstvej zeleniny. Zelenina sa na rozdiel od plastových sáčkov nezaparí a vydrží sviežou omnoho dlhšie.

Vrecká sú vyrábané v dvoch veľkostiach a pojmú aj poriadnu hlávku šalátu alebo kapusty. Určite odporúčame vyskúšať aj na mrkvu, zeler, kaleráby, brokolicu, cviklu, uhorky, pór a ďalšiu vašu obľúbenú zeleninu.

Ako vrecká používať?

Vrecko namočíme do vody a vyžmýkame tak, aby zostalo vlhké, ale nekvapala z neho voda.

Zeleninu očistíme, ale nenakrájame. Je tak nielen pripravená rovno na konzumáciu, ale zároveň aj zabránime znečisteniu vrecka.

Zeleninu vložíme do vrecka a dáme do chladničky alebo na iné chladné miesto.

Vrecká je potrebné udržiavať mokré. Podľa potreby teda zeleninu priebežne kontrolujeme a vrecká znovu navlhčíme.

Veľkou výhodou vrecák z biobavlny a bambusového froté je možnosť vyprať ich na 40°C až 60°C, čím zabezpečíme dokonalé vyčistenie. Z hygienických dôvodov sa odporúča preprať ich raz za jeden až dva týždne. Pre ekologické pranie vrecka môžeme použiť Prací gél z mydlových orechov a silné škvrny pred praním ošetriť Žlčovým mydlom. Dôležité je nepoužívať aviváž, pretože znižuje nasiakavosť vlákien. Namiesto nej odporúčame použiť Plákadlo bielizne.


Páči sa vám, čo píšeme?

Odporučte článok známym alebo nás sledujte na našich sociálnych sieťach.
Facebook NašeBio&Eko
Instagram @nasebioeko